Vrijstaand bad: luxe in je badkamer!

We hebben allemaal wel eens zo’n dag dat gewoon niets meezit. Hoe hard je ook je best doet om door te blijven gaan, alles loopt in de soep. Wat je dan het beste kunt doen is jezelf even wat tijd geven om te ademen. Even al het werk wat nog op je bureau ligt vergeten, je telefoon uitzetten en je focussen op jezelf. Je kunt een glas wijn en een boek pakken en een kaarsje aansteken – maar échte ontspanning vindt je vaak in een lekker warm bad. Met een vrijstaand bad maak je jouw luxe momentje nog luxer.

De comeback van het vrijstaand bad

Vroeger zag je het overal: een vrijstaand bad, los in de kamer. Dit komt omdat er natuurlijk voordat er waterleidingen kwamen een ton werd gebruikt om in te badderen. Er werden uiteindelijk mooie, grote baden gemaakt, maar deze moest je zelf nog vullen met water. Uiteindelijk werd alles moderner, meer gericht op hoe praktisch de dingen zijn. Baden werden ingebouwd in de muur zodat de tegels mooier door konden lopen – maar vooral omdat het makkelijker was om het water in het bad te laten lopen zonder gedoe. Tegenwoordig lijkt luxe weer de opperhand te hebben: het vrijstaand bad komt weer helemaal terug. Lekker genieten van je bad met je armen op de rand zonder dat de muur in de weg zit, en aan twee kanten ruimte voor kastjes, tafeltjes, je muziekspeler of een boekenkast: met een vrijstaand bad wordt je bad-ervaring alleen maar fijner.

Vrijstaand bad is een aanwinst voor je badkamer

Als je er de ruimte voor hebt, is een vrijstaand bad echt wel een aanrader. Het geeft veel meer luxe mogelijkheden dan een ingebouwd bad. Je stoot niet elke keer je ellebogen als je de bladzijde omslaat, en omdat je meer ruimte om je heen hebt geeft het een veel vrijer gevoel – iets wat erg belangrijk is als je een bad neemt om te ontspannen. Ook biedt een vrijstaand bad aan twee kanten ruimte om bijvoorbeeld een tafeltje neer te zetten. Hier kun je je telefoon of box kwijt voor muziek, een glaasje wijn of hapje eten, en heb je al je badproducten bij de hand – zonder het risico te lopen dat alles in het water valt door de ronding van de badrand.

Daarbij is een vrijstaand bad ook esthetisch gezien een statement in je badkamer. Het geeft meteen een heel ander soort sfeer dan een ingebouwd bad en er zijn veel meer opties in uiterlijk, zodat je jouw vrijstaand bad precies kunt aanpassen aan je interieur.